Прва приватна хируршка ординација за очи во Македонија

Основана во февруари 2002 год. 

Од појавувањето на Визија се сменија стандардите во очната хирургија во Македонија во корист на пациентите.

Први 

Фако операции од 2002

Први 

операции на  

Фако од 2002

Визиа од почетокот ги прати најновите светски стандарди во опрема и операции

Први ласерски корекции од 2004

Први ласерски корекции од 2004

Го воведовме првиот Excimer Laser во Македонија за корекција на диоптрија

20 год соработка со ФРАНЦИЈА

Веќе над 20 000 операции

20 год соработка со ФРАНЦИЈА

Соработуваме со Офталмолошката Фондација Rothschild - Paris и до денес

Веќе над 20 000 операции

Визиа има најдолго искуство во операции на катаракта и глауком во приватниот сектор

ВИЗИА е на прво место препорачана од страна на Американската и Француската Амбасада во Македонија како референтна очна ординација за своите вработени

Центарот за очи - ВИЗИА го доби престижното признание „Македонски квалитет 2023“ доделено од Сојузот на стопански комора под покровителство на Председателот на Р.С. Македонија г-дин Стево Пендаровски

Признание „Македонски квалитет 2023“ 

Ехографија на очи
Оптичка биопметрија за одредување на вештачка леќа

Помалку стрес

Останато

Релаксиран ентериер им помага на пациентите да го избегнат чувството на стрес од болница.

Лесно видливи сите проблеми во внатрешноста на окото.

Максимална прецизност во одредувањето на интраокуларната леќа пред операцијата на катаракта. 

Фундус снимање на очно дно
ОЦТ
Јаг Ласер

Поголема ефикасност

Го подигнавме квалитетот на услугите на прегледите и на операциите на многу високо ниво со помош на комплетна компјутеризирана опрема.

за снимање на очното дно во тесна зеница со најнова технологија на Автофотофлуоресценција

Апарат со помош на кој се гледа структурата на ретината во клеточни ниво. Неопходен при сите промени во макулата и оптичкиот нерв. 

Прегледот за диоптрија е лесен, брз и потполно компјутеризиран


Прегледот за диоптрија е лесен, брз и потполно компјутеризиран


ПРЕГЛЕДИ И ОПРЕМА 

Прегледот за диоптрија е лесен, брз и потполно компјутеризиран


На секој пациент над 40 години се мери очен притисок со компјутеризиран воздушен тонометар

За откривање на оштетувањата настанати на очниот нерв

Eye Fundus Imige, Ispituvanje na ocno dno, Испитување на очно дно

За снимање на очното дно во тесна зеница со најнова технологија на Автофотофлуоресценција

Лесно видливи сите проблеми во внатрешноста на окото

Апарат со кој се гледа структурата на ретината на клеточно ниво. Неопходен при сите промени во макулата и оптичкиот нерв

Максимална прецизност во одредувањето на интраокуларната леќа пред операцијата на катаракта

Корекција на секундарна катаракта и ласерска трабекулектомија

Детална 3Д анализа на рожницата пред ласерска корекција на диоптрија

Страбизам вежби

Страбизам вежби

Вежби за поправање на видот и исправување на очите уште од најрана детска возраст

 РЕЛАКСИРАН

ЕНТЕРИЕР 

ОПЕРАЦИИ

Катаракта созреана

Илјадници успешно оперирани пациенти сведочат за квалитетот на операциите во Визиа 

Авастин. Терапија на макуларна дегенерација

Авастин е лек кој го спречува растот на патолошките крвни садови кои се појавуваат кај влажната форма на макуларна дегенерација

Глауком, лекување и операција на глауком, висок очен притисок

Операциите на глауком ги практикуваме само кога со капки веќе не може да се контролира очниот притисок

Видно поле
Мерење на очен притисок

Останато

Во ВИЗИА работиме уште голем број други операции како Птеригиум, Халазион, Блефарохаласис и.т.н.

За откривање на оштетувањата настанати на очниот нерв

На секој пациент над 40 години се мери очен притисок со компјутеризиран воздушен тонометар

40000 ден

40000 ден

92000 ден

ДОКТОРИ

ДР. ДУШАН КЕМЕРА

ОФТАЛМОЛОГ

ДР. АНАСТАСИЈА ДЕНОВА

ОФТАЛМОЛОГ

МР. СИЛВАНА БОРИЗОВСКИ

ОРТОПТИЧАР

ПЛЕОПТИЧАР

ДР. САША ПЕТРОВ

ОФТАЛМОЛОГ

ДР. ЖАНИНА ПЕТРОВА-ГРАЈИЌ

ОФТАЛМОЛОГ

ЦЕНОВНИК

НИКОГАШ НЕ ГИ КОМПЛИЦИРАМЕ ЦЕНИТЕ

УПОТРЕБУВАМЕ НАЈКВАЛИТЕТНИ ИНТРАОКУЛАРНИ ЛЕЌИ

НЕМА НЕПРИЈАТНИ ИЗНЕНАДУВАЊА

РЕАЛНО СМЕ НАЈЕВТИНИ НА ПАЗАРОТ

Прегледи

Комплетен компјутерски преглед

Видно поле на две очи

Мерење очен притисок1000 ден

1000 ден

200 ден

Ехографија

Ехографија + комплетен компјутерски преглед

Преглед и страболошко тестирање на деца

Вежби кај деца Х 11000 ден

1400 ден

1000 ден

300 ден

Топографија

Фундус Камера (Снимање на очно дно)

Преглед со призма

Гониоскопија

ЈАГ ЛАСЕР Капсулотомија

ОЦТ (Оптичка кохерентна томографија на очно дно1000 ден

2000 ден

1400 ден

600 ден

5600 ден

2000 ден

Операција на Катаракта

Операција на Глауком

Операција на Катаракта

со мултифокал леќаХалазион

Птеригиум

Глауком37000 ден

12300 ден

18500 ден

Операции

Операција на катаракта

Факоемулзификација

Факоемулзификација со Мултифокал леќа


40000

40000

92000

37000 ден

89000 ден

37000 ден

КОМЕНТАРИ ОД НАШИТЕ ПАЦИЕНТИ

ГАЛЕРИЈА

Др. Душан 

КЕМЕРА 

Офталмолог

Др. Жанина ПЕТРОВА-ГРАЈИЌ Офталмолог

Мр. Силвана БОРИЗОВСКИ

Ортоптичар

Плеоптичар

Др. Анастасија ДЕНОВА 

Офталмолог

Др. Саша 

ПЕТРОВ 

Офталмолог

Работно Време

Понеделник - Петок     08:00 - 19:00

Сабота                                09:00 - 13:00

Контакт

(02) 309 20 40

(02) 309 20 30

070 339 164

eyecenter@vizia.com.mk

Vizia - Centar za oci

компјутерско одредување на диоптрија